Ga naar de inhoud

Medaille regen bij Excelsior!

In de maand november hadden de jongens en meisjes selectie van Excelsior en druk wedstrijdschema, de turncompetitie die uit 2 wedstrijden bestaat en een district wedstrijd voor sommige niveaus en de oudere spring groep had ook nog een wedstrijd in Pijnacker.  In verschillende niveaus en locaties moesten de jongens en meisjes hun geoefende oefeningen laten zien aan een jury die daar voor opgeleid is.

De meisjes van de 4de divisie en de selectie jongens werden op 3 november in Hellevoetsluis in de turnhal verwacht, daar wonnen Robin Pennings ( 4de brons) en Nina Evenhuis ( 3de brons) en Thijs van den Hoek (1ste goud) een medaille.  Op 10 november moesten de meisjes van de 5de divisie in Spijkenisse, ook daar ging het goed bij de jongste turnsters van de groep want Luna Hoornweg won zilver en Jaidy Schellenboom brons. Bij de pupillen was het Kyara Kooren die de bronzen medaille won, helaas werd Noa derde maar omdat hetaantal deelnemers in haar categorie minder dan 10 waren werden er maar 2 medailles uitgedeeld, maar dat wist ze de tweede wedstrijd goed te maken.

Een aantal van de oudere springgroep hebben in Pijnacker mee gedaan op 11 November aan een springwedstrijd en daar won Anida Hasanovic een bronzen en gouden medaille.

17 November de tweede competitie dag voor de 4de divisie meisjes en de jongens, wie zou deze keer een medaille winnen of nog een andere prijs die te winnen was de beker voor de eilanden kampioen, deze kan je winnen als je score van beide wedstrijden het hoogste zijn van de categorie waarin je turnt. Deze dag werd Thijs weer eerste en ook werd hij elanden kampioen. Abigael Sambre won de bronzen medaille (3de) en Isis van Arkelen die de vorige wedstrijd tweede werd maar ook door te weinig deelnemers daar geen medaille voor kreeg, won deze dag goud en had genoeg punten gescoord om eilanden kampioen te worden. Bij de senioren werd Nina wederom derde en kreeg brons.

24 November de tweede wedstrijd voor de 5de divisie meisjes en bij de Instap meisjes werd Fianne Moerman opgeroepen om de bronzen medaille op te halen en Luna won deze wedstrijddag goud en bij haar was het ook zo dat haar score genoeg was om eilanden kampioen te worden.

25 November was voor de jeugd 2 (Isis), junior (Iesha de Visser, Sophie Moree) en senioren  (Nina Evenhuis) hun eerste district wedstrijd in Voorburg, Isis wist daar met mooie oefeningen een bronzen medaille te winnen. Deze meisjes moeten nog een tweede wedstrijd turnen in het nieuwe jaar en daaruit word bepaald wie er door mag stromen naar district finale half volgend jaar.

Nu alle turncompetitie geweest waren werd bekeken wie er in aanmerking kwamen voor de toestel finales op 1 december. Dit houd in dat degene die hoog gescoord hebben op een toestel, bv balk of brug, daar met een aantal andere gaan strijden wie het beste is en dus toestel kampioen.

Voor Excelsior waren het 17 meisjes die 46 toestel finales hadden en 3 jongens met 14  in verschillende categorieën en wisten ze de volgende resultaten te behalen: Bart 2x goud, Tim en Thijs ook beide goud, Luna 2x goud, Jaidy, Emma en Abigael zilver, Kyara 2x zilver, Isis 3x goud, Noa zilver en Nina 2x zilver.  Een super prestatie van al deze kanjers en ook degene die niets hebben gewonnen, ben ik super trots op dat ze wel bij de toestel finales mee hebben gedaan.  Ga naar de foto’s. (klik bij de foto op info om plaats en datum te bekijken).